25-03-04

Verslag door Anouschka

Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik geen doorwinterde folkkenner ben, maar via mijn vriend heb ik in de afgelopen 2 jaar het één en ander leren kennen, oa Garmarna, en het beviel me wel. Toen Julie me vorig week vroeg of ik zin had om naar een optreden van Garmarna in CC de Stroming te Sleidinge te gaan, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Na wat rond te vragen, vonden we een aantal vrienden die een avondje Garmarna wel zagen zitten (hoe meer zielen, hoe meer vreugd!) en zo trekken we zondagavond 21/01/04 met een volle auto richting De Stroming. Deze Stroming vinden we echter niet onmiddellijk; het kan zijn dat het aan ons ligt, maar ik wijt het aan de sierlijke, doch onleesbare letters van het bord dat aan de oprit staat, en aan de locatie: goed weggestopt achter een herenhuis.
Als we binnenkomen, mogen we de zaal nog niet in, dus wachten we even in de cafetaria die volgens mij veel weg heeft van wat je ook wel eens in ziekenhuizen onder de term "cafetaria" kunt vinden, lees: ongezellig.
Stipt om 20.00 mogen we binnen in de zaal, die piepklein maar fijn is. Wij zitten op de achterste rij, en gezien de grootte van de zaal zitten we nóg bijna met onze neus op het podium. Mij bevalt deze plaats heel erg, want nu zit het gevaar er niet in dat ik een heel optreden lang gestoord zal worden door de voeten van de persoon achter mij, die in mijn rug zit te porren.
Een kleine 10 minuten later verschijnt Garmarna en ze vliegen er direct vol gas in. Natuurlijk is het dan wel wat spijtig voor het publiek dat dit een zittend concert is, want deze muziek nodigt tot dansen uit, ondanks het feit dat er ook tragere nummers tussen zitten. Toch zie ik zijdelings van het podium een koppel enthousiast enkele danspasjes wagen en ook ik zit geregeld op mijn stoeltje te huppen. Dat ook de rest van het publiek zich laat meeslepen door de muziek wordt duidelijk bij het eerste bisnummer. Drummer Jens steekt bij wijze van aanmoediging zijn drumsticks omhoog, tikt ze tegen elkaar en al vlug volgt zowat de helft van het publiek met enthousiast handgeklap.
Garmarna speelt een goed anderhalfuur, zonder pauze, en het lijkt zo voorbij te zijn. Ik verveel me dus geen minuut en volgens mij komt dit mede doordat de groep voor een mooi afwisselende set gekozen heeft: de up-tempo dansbare nummers worden op tijd en stond afgewisseld door de tragere, melancholische liedjes.
Jammer genoeg ken ik niet genoeg van Garmarna om de titels van de gespeelde nummers te kunnen geven (ik ben al blij dat ik de meeste nummers herken) maar daar zal spoedig verandering in komen. Het optreden heeft me ervan overtuigd om vaker naar de Garmarna –cd’s van mijn vriend te luisteren. Een aantal nummers laten een diepe indruk op me na nl de Hildegard von Bingen interpretaties en het liedje over het trollenvrouwtje dat met een mensenprins wil trouwen, dat laatste zou ik zelfs mijn kippenvelmoment durven te noemen.
Aangezien de nummers in het Zweeds zijn en de meeste mensen deze taal niet machtig zijn, licht zangeres Emma de nummers in haar schattige, aarzelende Engels toe. De grootste verrassing komt echter wanneer bassist Rickard zijn mond open doet: hij spreekt Nederlands! En niet het gebruikelijke "goedenavond België" maar prachtige volzinnen (weliswaar met een Hollands accent, maar toch…). Ik ben onder de indruk.
Behalve het feit dat Garmarna uit goede muzikanten bestaat, zijn ze ook heel aangenaam om naar te kijken: meerdere malen krijg ik bijna de slappe lach bij het zien van de podiumkunsten van de violist en van de gitarist : de eerste staat te springen en te dansen dat het geen naam heeft (in het begin totaal uit de maat, maar dat heeft ook zo zijn charme), de tweede ziet er uiterst blits uit in zwarte outfit en witte basketbalschoentjes én staat op een podium met een ware rock and roll attitude... net als de bassist trouwens: zo "cool" op het podium, dat stel je je meestal niet voor bij folk. Qua beweeglijkheid valt de zangeres volledig uit de toon, maar dit compenseert ze gelukkig ruimschoots met haar prachtige stem.
Na het optreden drinken we nog een glas in de cafetaria en praten we nog wat na. We zijn het er allemaal over eens: irritante stoeltjes, maar wat een zalig optreden. De volgende keer ben ik er zeker weer bij, en hopelijk kan er dan wél gedanst worden!

20:54 | 20:54 | Julie | Julie | | | Permalink | Permalink | Commentaren (50) | Commentaren (50) |  Facebook |  Facebook | |

Commentaren

GARMARNA LIVE op elk moment Wil je GARMARNA elk moment van de dag bekijken dan kan je surfen naar:http://www.kennedy-center.org/explorer/millennium/millennium.html?genre_id=0&geography_id=0&start_date=0&start_nest=&end_date=0&end_nest=&entity_id=0&webserver=http://www.kennedy-center.org&mode=home&gateway=true
Bij zoeken vul je GARMARNA in en je zie je het optreden die ze gegeven hebben op 25 september 2002. De setlist is bijna te vergelijken met hetgene dat ze onlangs in België gespeeld hebben.

Gepost door: Nycgy | 17-04-04

xJ1lqYypyL NCOMgxbDs5 ki10tJZqQa9G MwSjF79wyjP

Gepost door: xJ1lqYypyL | 20-10-06

Uhhx8KIuVy http://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating-site.html >adult dating sitehttp://uranium-productions.com/ruxtu/100-free-dating.html >100 free datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating.html >adult datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/alternative-dating.html >alternative datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-sex-dating.html >adult sex datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-alternative-dating.html >adult alternative datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating-online.html >adult dating onlinehttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating-personal-service.html >adult dating personal servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/asian-dating.html >asian datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating-agency.html >adult dating agencyhttp://uranium-productions.com/ruxtu/bbw-dating.html >bbw datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating-free.html >adult dating freehttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating-service.html >adult dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating-personal.html >adult dating personalhttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-free-online-dating-service.html >adult free online dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating-services.html >adult dating serviceshttp://uranium-productions.com/ruxtu/4-dating.html >4 datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-single-dating.html >adult single datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/arab-dating.html >arab datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/adult-dating-web-site.html >adult dating web site

Gepost door: Uhhx8KIuVy | 23-10-06

AwMq8FFS0Z http://uranium-productions.com/ruxtu/date-dating-in-post-world.html >date dating in post worldhttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-chat.html >dating chathttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating.html >datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-personals.html >dating personalshttp://uranium-productions.com/ruxtu/black-dating.html >black datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-plentyoffish-site.html >dating plentyoffish sitehttp://uranium-productions.com/ruxtu/christian-dating-service.html >christian dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/christian-single-dating.html >christian single datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-site.html >dating sitehttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-sims.html >dating simshttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-direct.html >dating directhttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-personal.html >dating personalhttp://uranium-productions.com/ruxtu/christian-dating.html >christian datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-site-plenty-of-fish.html >dating site plenty of fishhttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-russian-woman.html >dating russian womanhttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-game.html >dating gamehttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-agency.html >dating agencyhttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-services.html >dating serviceshttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-advice.html >dating advicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/chicago-dating.html >chicago dating

Gepost door: AwMq8FFS0Z | 23-10-06

bhSBqOgzQC http://uranium-productions.com/ruxtu/dating-site.html >dating sitehttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating.html >datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-advice.html >dating advicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-direct.html >dating directhttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-personals.html >dating personalshttp://uranium-productions.com/ruxtu/christian-dating.html >christian datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-personal.html >dating personalhttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-chat.html >dating chathttp://uranium-productions.com/ruxtu/christian-single-dating.html >christian single datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/christian-dating-service.html >christian dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-services.html >dating serviceshttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-site-plenty-of-fish.html >dating site plenty of fishhttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-game.html >dating gamehttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-russian-woman.html >dating russian womanhttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-agency.html >dating agencyhttp://uranium-productions.com/ruxtu/date-dating-in-post-world.html >date dating in post worldhttp://uranium-productions.com/ruxtu/chicago-dating.html >chicago datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-sims.html >dating simshttp://uranium-productions.com/ruxtu/dating-plentyoffish-site.html >dating plentyoffish sitehttp://uranium-productions.com/ruxtu/black-dating.html >black dating

Gepost door: bhSBqOgzQC | 23-10-06

EmR2haHbIR http://uranium-productions.com/ruxtu/matchmaker-dating.html >matchmaker datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/married-dating.html >married datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/jewish-dating-service.html >jewish dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/jewish-dating.html >jewish datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/mature-dating.html >mature datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/online-dating-service.html >online dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/internet-dating.html >internet datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/online-dating-site.html >online dating sitehttp://uranium-productions.com/ruxtu/lesbian-dating.html >lesbian datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/interracial-dating.html >interracial datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/indian-dating.html >indian datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/match-dating.html >match datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/internet-dating-service.html >internet dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/married-adult-dating.html >married adult datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/online-dating-personals.html >online dating personalshttp://uranium-productions.com/ruxtu/latin-dating.html >latin datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/i-kissed-dating-good-bye.html >i kissed dating good byehttp://uranium-productions.com/ruxtu/online-dating.html >online datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/local-dating.html >local datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/international-dating.html >international dating

Gepost door: EmR2haHbIR | 24-10-06

paetCFmsPX http://uranium-productions.com/ruxtu/indian-dating.html >indian datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/local-dating.html >local datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/jewish-dating-service.html >jewish dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/internet-dating-service.html >internet dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/lesbian-dating.html >lesbian datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/jewish-dating.html >jewish datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/i-kissed-dating-good-bye.html >i kissed dating good byehttp://uranium-productions.com/ruxtu/match-dating.html >match datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/online-dating.html >online datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/online-dating-service.html >online dating servicehttp://uranium-productions.com/ruxtu/online-dating-personals.html >online dating personalshttp://uranium-productions.com/ruxtu/married-adult-dating.html >married adult datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/mature-dating.html >mature datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/matchmaker-dating.html >matchmaker datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/online-dating-site.html >online dating sitehttp://uranium-productions.com/ruxtu/international-dating.html >international datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/married-dating.html >married datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/interracial-dating.html >interracial datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/internet-dating.html >internet datinghttp://uranium-productions.com/ruxtu/latin-dating.html >latin dating

Gepost door: paetCFmsPX | 24-10-06

De commentaren zijn gesloten.